Κι εσύ νόμιζες πως μόνο η Monsanto και η JP Morgan ήταν οι κακοί;

Κι εσύ νόμιζες πως μόνο η Monsanto και η JP Morgan ήταν οι ‘κακοί’;

Picture

Η Glencore αποτιμάται σε περίπου 60δις. $, Ελέγχει το 50% της παγκόσμιας αγοράς χαλκού, το 60% του ψευδαργύρου, το 38 % σε αλουμίνα, το 28% του θερμικού άνθρακα, το 45% του μολύβδου και σχεδόν 10% της παγκόσμιας παραγωγής σίτου. Ελέγχει, επίσης, περίπου το ένα τέταρτο της παγκόσμιας αγοράς στο κριθάρι, ηλίανθο και σπόρων ελαιοκράμβης.

Το ότι η ‘παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση’ προσφέρει χρήμα στις αγορές, το ότι τα μεταλλαγμένα κερδίζουν ολοένα… έδαφος λόγω της ανθεκτικότητας τους στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, έχει πια αρχίσει να γίνεται γνωστό και να αποκτά ολοένα και περισσότερο κόσμο με συνείδηση. Πως όμως η Glencore καταφέρνει να κυβερνά τον κόσμο και ταυτόχρονα να περνά σχεδόν απαρατήρητη; Και όχι μόνο. Η Παγκόσμια Τράπεζα δικαιολογεί τα τεράστια κέρδη της βασισμένη στην αύξηση του πληθυσμού, άρα και στις αυξανόμενες ανάγκες του. Κάυσωνας στη Ρωσία; Αυτή κερδίζει. Ξηρασία στις ΗΠΑ; Αυτή κερδίζει. Εμπάργκο στο Ιραν; Αυτή ξανακερδίζει. Κυρώσεις στο Ιράκ επί Χουσεϊν; Αυτή κερδίζει. Φοροδιαφυγή, απάτες, περίεργες συμφωνίες με κράτη, με άλλες εταιρείες, συγχωνεύσεις, εξαγορές, υψηλά ασφάλιστρα και ο κύριος Rich (πλούσιος) φυσικά και δεν καταλαβαίνει ‘Χριστό’ αφού είναι και εβραϊκής καταγωγής….

Κι αν συνέχεια φωνάζουμε και λέμε η Monsanto είναι πίσω από τους χημικούς αεροψεκασμούς και τη χειραγώγηση καιρού γιατί κερδίζει με τα αλουμινο-ανθεκτικά της σπόρια, τι να πούμε τότε για την Glencore; Και δικό της αλουμίνο έχει, και χρήμα με ουρά έχει και καταφέρνει να μην την αγγίζει κανένας, ούτε καν να την φέρνουν στο στόμα τους!

Κι αν κάνουμε ένα συσχετισμό με την άλλη αμερικανο-ισραηλινή εταιρεία, την Monsanto, μπορούμε να πούμε ότι… η Monsanto ‘σπέρνει’ και η Glencore ‘θερίζει’!

Κερδοσκοπικές πρακτικές όσον αφορά τις τιµές στο αλεύρι και το καλαµπόκι ακολούθησε στις αρχές του προηγούµενου καλοκαιριού που σηµειώθηκε καύσωνας στη Ρωσία η Glencore. Τις αποκαλύψεις αυτές πραγµατοποίησε ενόψει της δηµόσιας εγγραφής της η ίδια η εταιρεία, που είναι ο µεγαλύτερος παίκτης στην αγορά εµπορευµάτων παγκοσµίως.

Η δηµόσια αυτή εγγραφή προσδιορίζει τη συνολική αξία της εταιρείας στα 60 δισεκατοµµύρια δολάρια.

«Παίζοντας» σε άνοδο των τιµών, στελέχη της εταιρείας που έχει έδρα στην Ελβετία ζητούσαν εκείνο το διάστηµα δηµοσίως από τη Ρωσία να επιβάλει απαγόρευση στις εξαγωγές σιτηρών.

Η Μόσχα πράγµατι επέβαλε προσωρινή απαγόρευση λίγες ηµέρες µετά, προκαλώντας ράλι στις τιµές, όπως γράφουν οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιµς».

Η Glencore είναι η µεγαλύτερη εταιρεία στο εµπόριο σιτηρών που προέρχονται από τη Ρωσία και ακολουθούν οι αµερικανικές Cargill και Bunge.

Το θέµα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, όπως γράφει η βρετανική εφηµερίδα, επειδή πολιτικοί όπως ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχουν διατυπώσει κατηγορίες για κερδοσκοπία µε αφορµή τη µεγάλη άνοδο που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστηµα οιτιµές των τροφίµων.

Οι είκοσι ισχυρότερες οικονοµικά χώρες στον κόσµο (G20) θα πραγµατοποιήσουν ειδική συνάντηση µέσα στον Ιούνιο για να συζητήσουν τις τιµές των σιτηρών.

Η Glencore αποκάλυψε τις συναλλαγές αυτές στην UBS, µια από τις τράπεζες αναδόχους για την εισαγωγή της στο χρηµατιστήριο.

Η UBS έπειτα έκανετη γνωστοποίηση για τις συναλλαγές αυτές σε ειδική έκθεση που προηγείται τηςδηµόσιας εγγραφής και έχει στόχο να ενηµερώσει τους επενδυτές που θα ήθελαν να αγοράσουν µετοχές τής προς εισαγωγήν εταιρείας. Στην έκθεση αυτή βασίστηκαν οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιµς».

Η Glencore είναι µια από τις µεγαλύτερες εταιρείες συναλλαγών στην αγορά εµπορευµάτων παγκοσµίως και τώρα προχωρά σε αύξηση µετοχικού κεφαλαίου ύψους 12 δισ. για να µπει στο χρηµατιστήριο.

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011
(από την εφημερίδα “Τα Νέα”)
Το άρθρο μας αυτό δημοσιεύτηκε στην παλιά AllNewz 6/12/2012 με τίτλο: Glencore: Η πιο μεγάλη, σατανική, ιλλουμινάτι επιχείρηση που περνάει σχεδόν απαρατήρητη! Αλλά μπορείτε ακόμα να διαβάστε για να παρα-μορφωθείτε:

Να πως φοροδιαφεύγει ντόπια και ξένη ελίτ και γίνεται ολοένα πλουσιότερη!
“Πεφωτισμένες” συμβουλές για επενδύσεις σε βάρος των κορόιδων – πως να βουτήξεις την ιδιοκτησία τους!
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Χέρι – χέρι με την Glencore για να πάρουν τη ΛΑΡΚΟ
Τώρα αυτό με το αλουμίνιο και τις τιμές μου θύμισε τη θεωρία συνωμοσίας που ακούγεται ευρέως ότι μας ψεκάζουν με μικροσωματίδια αλουμινίου για να ιονίζεται η ατμόσφαιρα πιο εύκολα και να λειτουργούν τα συστήματα τύπου HAARR, Cern, και δεν συμμαζεύεται. Όχι δεν υπαινίσσομαι κάτι, απλά έναν συνειρμό έκανα. Εξάλλου ο κος Μυτηλιναίος δηλώνει και πατριώτης. Ερωτηθείς σχετικά με την άποψή του για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δήλωσε τα εξής:

«Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο, αλλά πρώτα είμαι έλληνας και μετά επιχειρηματίας»

Η δήλωση αυτή έγινε από τον επιχειρηματία σε συνέντευξή του στο Bloomberg (14/02/2012) και, όπως είναι φυσικό, έχει κάνει το γύρο του κόσμου, αφού έχει αναπαραχθεί από μεγάλα διεθνή δίκτυα.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί αυτή η στάση, καθώς είναι η πρώτη φορά, που μέλος του ελληνικού επιχειρείν τοποθετείται δημόσια για το θέμα, μιλώντας για τα πλεονεκτήματα, που θα έχει για την επιχείρησή του η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ!

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του πρακτορείου αν ο ίδιος επιθυμεί η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή, απάντησε: «Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο, γιατί θα λειτουργούσαμε με κόστη σε δραχμές και θα είχαμε έσοδα από εξαγωγές σε ευρώ ή δολάρια».

Στη συνέχεια βέβαια εξηγεί ότι «ως Έλληνας, δεν θέλω να δω τη χώρα να επιστρέφει εκεί που ήταν 50 χρόνια πριν, δεν θέλω να δω την κοινωνική αναταραχή, που θα ακολουθήσει την επιστροφή στη δραχμή. Συνεπώς, πρώτα είμαι Έλληνας και μετά επιχειρηματίας».
Βέβαια από το 2012 μέχρι σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει, κυβερνήσεις ανέβηκαν και κατέβηκαν, και δεν αποκλείεται με τη σημερινή ο κος Μυτηλιναίος να είναι και πατριώτης και επιχειρηματίας ταυτόχρονα, αν οι πατριώτες της κυβέρνησης αποφασίσουν με τους ευρωπαίους πατριώτες να βγούμε από το ευρώ. Οπότε θα αποκτήσει κι άλλα πλούτη ο κος Μυτηλιναίος, αλλά θα κοιμάται με ήσυχη τη συνείδηση ότι όλα έγιναν σύμφωνα με γνώμονα το όφελος του ελληνικού λαού και Θεού -πάντα- θέλοντος!

 allnewz.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s