Η ολιγαρχία στήνει ένα τριπολικό πολιτικό σύστημα.

Η μεγάλη μάζα των πολιτών, δυστυχώς εξωκατευθύνεται.

89107-kontogiorgispgigfyfyfy3333

Όλα δείχνουν πως η παρασιτική ολιγαρχία της χώρας δεν επιθυμεί προς το παρόν τη δημιουργία ενός διπολικού (δικομματικού πολιτικού συστήματος), όπως ήταν μέχρι πρόσφατα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αντίθετα, προσπαθεί να κατασκευάσει έναν τρίτο πόλο.

Αυτό, όχι γιατί οι πολίτες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν

τον δικομματισμό. Η μεγάλη μάζα των πολιτών, δυστυχώς εξωκατευθύνεται και κάνει αυτό που της υποβάλουν τα ΜΜΕ. Το πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το πρόβλημα δεν είναι τόσο στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στις ανεξέλεγκτες συνιστώσες του. Μπορεί κάποιος να φανταστεί εύκολα τι ενδέχεται να συμβεί, αν έρθει μια ΠΝΠ σαν αυτή που έκλεισε την ΕΡΤ ή ένα νομοσχέδιο για απολύσεις στο δημόσιο ή για ξεπούλημα της ΔΕΗ, των παραλίων κ.λ.π. 

Η ολιγαρχία προφανώς επιθυμεί προς το παρόν, τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου, αυτό που ονομάζεται Κεντροαριστερά, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τον οποίο θα χρησιμοποιεί ως δικό της κυβερνητικό μπαλαντέρ σε κυβερνήσεις συνεργασίας, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ, για να ελέγχει την πολιτική ζωή.

Στα πλαίσια αυτά θα διαλυθούν κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ και λοιπά μικρότερα κόμματα. Κάποια στελέχη αυτών των κομμάτων θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποια στη ΝΔ και κάποια στον νέο πόλο, ενώ Ελιά και Ποτάμι θα πιεστούν ασφυκτικά να συνενωθούν στον τρίτο πόλο. ΚΚΕ και ΧΑ, δεν λαμβάνονται υπόψη για κυβερνητικές διεργασίες και επομένως δεν αποτελούν ουσιαστικούς πολιτικούς πόλους. Επίσης και προκειμένου να αποδυναμωθεί το πρώτο κόμμα, θα αποσυρθεί ή θα μειωθεί το απαράδεκτο (έτσι κι αλλιώς) και αντιδημοκρατικό bonus των 50 εδρών. Ακριβώς για να αποκτήσει περισσότερη ισχύ ο πιο πάνω ενδιάμεσος κομματικός μπαλαντέρ.

Διαβλέποντας αυτές τι εξελίξεις, προτείναμε χθες 

Να δημιουργηθεί μια Κεντροδεξιά στα αριστερά της ΝΔ. Η δημιουργία μιας τέτοιας κοινωνικής  Κεντροδεξιάς, θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της παρασιτικής ολιγαρχίας και θα δώσει πολιτική διέξοδο για περισσότερους κυβερνητικούς συνδυασμούς στο μέλλον, προς όφελος του λαού. Διαφορετικά, ας καθίσουμε όλοι στον καναπέ μας να παρακολουθήσουμε ως θεατές το πιο πάνω σενάριο.

hassapis-peter.blogspot.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s