‘Ο τεμπέλης και διεφθαρμένος Έλληνας’ – Η εικόνα που έχουν στο εξωτερικό για εμάς (video)

‘Ο τεμπέλης και διεφθαρμένος Έλληνας’ – Η εικόνα που έχουν στο εξωτερικό για εμάς (video)

Μεταφέρουμε από το newsbeast.gr ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, για ένα εξαιρετικό animation video που έφτιαξε η ομάδα Omikronproject και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, σχετικά με τους Έλληνες, την εικόνα που έχουν για αυτούς οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και την αλήθεια.

«Ο τεμπέλης και διεφθαρμένος Έλληνας»
Η εικόνα που έχουν στο εξωτερικό για εμάς…

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα animation που δημιούργησε η ομάδα Omikronproject. Η ομάδα στοχεύει να δείξει στον κόσμο την αθέατη πλευρά της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, και όπως δηλώνει να «σπάσει τα αρνητικά στερεότυπα που υπάρχουν για τη χώρα».

Στο βίντεο παρουσιάζονται οι «ιστορίες» που ακούγονται στο εξωτερικό για τους Έλληνες. Για παράδειγμα ο Alex θεωρείται τεμπέλης, διεφθαρμένος, αγενής, αχάριστος, ρατσιστής, φοροφυγάς και άλλα πολλά.
Παράλληλα όμως, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του βίντεο, ο Έλληνας είναι αναστατωμένος και απογοητευμένος γιατί πρέπει να ανατρέψει όλα αυτά τα στερεότυπα. Η Omikronproject στο τέλος του βίντεο αναφέρει πως όλοι στην Ευρώπη είναι αναστατωμένοι με την οικονομική κρίση και γι αυτό… πρέπει να βρεθεί ο υπεύθυνος. Στην περίπτωσή μας κατηγορούν τους Έλληνες.

Όλοι είχαμε απολαύσει το video της Omikron Project με τον Alex, τον «τεμπέλη Έλληνα» και τις «ιστορίες» που ακούγονται στο εξωτερικό για τους Έλληνες (δες το εδώ). Τώρα, η Omikron Project κυκλοφόρησε ένα νέο video, συνέχεια του προηγούμενου. Ο Alex επιστρέφει για να διαλύσει τις παρεξηγήσεις και παρανοήσεις για τον «τεμπέλη Έλληνα».

Σαν ellinikoproion.gr, θα θέλαμε να στείλουμε στην ομάδα Omikron Project τους φιλικούς χαιρετισμούς μας και τα συγχαρητήριά μας και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία και στη συνέχεια.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το νέο video εδώ (πατώντας το δεύτερο εικονίδιο «captions» κάτω δεξιά της εικόνας, μπορείτε να επιλέξετε ελληνικούς υπότιτλους):www.ellinikoproion.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s