Αφού… «έλυσε» τα προβλήματα της Ελλάδας, πήγε για… βοήθεια στην Ουκρανία, αναγνωρίζοντας και ναζιστές

Κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία αφού έκανε ¨βαρυσήμαντες¨ δηλώσεις για την πολεμική κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, σημείωσε ότι η Ελλάδα αυτή την περίοδο έχοντας και την ιδιότητα της Προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ και της χώρας που έχει τη σχετική τεχνογνωσία και την εμπειρία θα βοηθήσει την Ουκρανία! Ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους της κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Κίεβο, στην οποία συμμετέχουν ακροδεξιά και νεοναζιστικά στοιχεία, και η οποία, με ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που ψήφισε, κατάργησε όλα τα δικαιώματα των τεσσάρων μειονοτήτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων.
Στην Ουκρανία ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στην Κριμαία, αλλά επίσης με τον προσωρινό πρόεδρο της χώρας και τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών, ενώ στις Βρυξέλλες μεταβαίνει για να συμμετέχει αύριο στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής που συγκαλεί εκτάκτως η βαρώνη “Αστον.
Μετά από τις επαφές που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής Oleksandr Turchynov (και μεταβατικό Πρόεδρο της Ουκρανίας), αλλά και τον ομόλογό του Andrii Deshchytsia, ο κ.Βενιζέλος αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στις ουκρανο-ρωσικές σχέσεις -«όχι μόνο για την περιοχή, αλλά την πανευρωπαϊκή και παγκόσμια σταθερότητα» – υπογράμμισε την ανάγκη να επικρατήσει «αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας διάλογος στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των υφισταμένων συμβατικών κειμένων που συνδέουν την Ουκρανία με τη Ρωσία, αλλά και με τη διεθνή κοινότητα».
Υπογραμμίζοντας τέλος το οξύτατο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, ο κ.Βενιζέλος (προερχόμενος, όπως είπε, από μια χώρα με ανάλογη εμπειρία, που έχει συσσωρεύσει και τη σχετική τεχνογνωσία), επανέλαβε την πρότασή του για τη σύγκληση μιας Διεθνούς Διάσκεψης, η οποία θα εξετάσει το σχήμα που θα αναλάβει την οικονομική υποστήριξη της Ουκρανίας, καθώς δεν αρκεί η παρέμβαση μόνο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

www.candianews.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s