Η Πυκνότητα Ενέργειας του Κενού

Η Πυκνότητα Ενέργειας του Κενού

energy-from-the-vacuum

Η ενεργειακή πυκνότητα του δυναμικού του κενού είναι τρομακτική για το ανθρώπινο μυαλό. Ενώ οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει αυτήν την ενέργεια με διάφορους τρόπους , ένας λογικός υπολογισμός δίνεται από τον Wheeler και τον Misner στην Geometrodynamics. Στον υπολογισμό τους, ο Wheeler και ο Misner εφαρμόζουν τον φορμαλισμό της γενικής σχετικότητος στην zero point ενέργεια του κενού. Η δομή του διαστήματος εμφανίζεται σαν ένα τυρβώδες εικονικό πλάσμα σωματιδίων των οποίων το μέγεθος είναι της τάξεως του μήκους του Planck – περίπου 10-33 εκατοστών. Η ενεργειακή πυκνότητα της ηλεκτρικής ροής που περνά μέσα από κάθε σωματίδιο είναι τερατώδης: Είναι 1093 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό, εκπεφρασμένο σε μονάδες μάζας (π.χ. η ενέργεια ανά κυβικό εκατοστό έχει διαιρεθεί με το τετράγωνο της ταχύτητος του φωτός).

Αυτό γίνεται με την χρήση μόνο της χωρικής ενεργειακής πυκνότητας ( η «αποσυμπιεσμένη» ή συνήθης ενέργεια). Η ενεργειακή πυκνότητα του κενού είναι προφανώς σημαντικά μεγαλύτερη από αυτήν που υπολογίζουν συνήθως οι φυσικοί, διότι δεν υπολογίζουν την επιπρόσθετη χρονο-χωρική ενέργεια της εντάσεως του κενού. Επίσης εάν δεχτούμε την χρονο-ενέργεια (η «συμπιεσμένη» ενέργεια), αποκαθιστούμε τον παράγοντα διαιρέσεως του τετραγώνου της ταχύτητος του φωτός, παράγοντας ενέργεια της τάξεως των 10110 γραμμαρίων ανά κυβικό εκατοστό, ή σε ενεργειακούς όρους 10127 joule ανά κυβικό εκατοστό.

J. A. Wheeler and C. Misner, Geometrodynamics, Academic Press, New York, 1962.

Ο Tom Bearden σχολιάζει:

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξαγάγουμε ενέργεια από το αναβράζον κενό. Δυστυχώς, προς το παρόν η επιστημονική κοινότητα παίρνει μια παράξενη στάση. Στην φυσική των σωματιδίων είναι πολύ καλά γνωστό ότι το ενεργό κενό είναι εξαιρετικά ενεργητικό. Οι υπολογισμοί από κορυφαίους φυσικούς σαν τον Wheeler δείχνουν ότι ένα κυβικό εκατοστό του κενού (περίπου όσο η άκρη του μικρού σας δαχτύλου) έχει τόση αρχέγονη ενέργεια σε αυτό, που εάν συμπυκνώνονταν, τόση όση όλη η ύλη που μπορούμε να παρατηρήσουμε στο σύμπαν με το πιο μεγάλο τηλεσκόπιο! Οπότε ακόμη και με την πιο μικρή αποτελεσματικότητα θα μπορούσε ο καθένας να εξαγάγει όλη την ενέργεια που θα επιθυμούσε.

Διαβάστε ακόμα:Πάντως, στην κλασσική ηλεκτροδυναμική των Maxwel Heaviside (όπως χρησιμοποιείται στην ηλεκτρική μηχανολογία), η ίδια επιστημονική κοινότητα τώρα βγάζει το συμπέρασμα ότι το κενό είναι απολύτως ακίνητο!
Το μοντέλο επίσης συμπεραίνει ότι ο τοπικός χωροχρόνος είναι επίπεδος, έτσι καμία ενέργεια από τον καμπύλο χωροχρόνο δεν μπορεί να έρχεται, σύμφωνα με αυτό το ανόητο μοντέλο. Το μοντέλο κατόπιν συμπεραίνει ότι όλα τα Ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα δυναμικά, και κάθε joule της Ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας στο σύμπαν παράγεται από τις συναφείς πηγές φορτίων – δηλαδή από το τίποτα, χωρίς καμία ενέργεια να εισέρχεται στο φορτίο, αλλά με συνεχή ενεργειακή ροή από αυτό.

ΠΗΓΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s