Η ΠΡΩΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ

Η ΠΡΩΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ – Γερμανία: Αναγνωρίζει το τρίτο φύλο!

germaniaTRITOFILO

Αύριο Παρασκευή, η Γερμανία θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα -και η δεύτερη στον κόσμο- που θα επιτρέπει στα πιστοποιητικά γέννησης το «τρίτο φύλο».
Οι Γερμανοί γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν το π

εδίο με τις επιλογές των δύο φύλων κενό όταν βλέπουν ότι το παιδί τους έχει και ανδρικά αλλά και γυναικεία χαρακτηριστικά. «Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο νόμος αναγνωρίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι ούτε άντρες, ούτε γυναίκες», αναφέρει ο καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης, Κονστάντσε Πλετ, στην εφημερίδα «Wall Street Journal».

Με την αλλαγή αυτή, οι γονείς δεν θα νιώθουν πίεση (sic) να προσδιορίσουν αμέσως μετά την γέννηση του παιδιού τους το φύλο του αν βλέπουν ότι φέρει ανδρικά αλλά και γυναικεία χαρακτηριστικά καθώς στο μέλλον μπορεί να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου και να καθορίσει μόνο του το φύλο του.
Εκτός από τα πιστοποιητικά γέννησης και τα γερμανικά διαβατήρια, τα οποία φέρουν επί του παρόντος την ένδειξη «M» για τους άνδρες ή «F» για τις γυναίκες, σύντομα θα έχουν ένα «Χ» στο πεδίο του φύλου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών. «Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και στα περισσότερα νομικά έγγραφα που μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή, από ταυτότητες, μέχρι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, θανάτου», υπογραμμίζει στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ο Σιλβάν Άγκιους, υπεύθυνος δημόσιας πολιτικής του ευρωπαϊκο

ύ τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Λεσβιών, Ομοφυλοφίλων, Αμφισεξουαλικών, Τρανσέξουαλ και Διαφυλικών Ατόμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η χώρα της Άνγκελα Μέρκελ είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο που εισάγει την κατηγορία «ακαθόριστο» σε ότι αφορά το φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης. Την πρωτιά κατέκτησε πριν από δύο μήνες η Αυστραλία (redskywarning.blogspot.gr)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s