ΑΡΜΑΓΕΔΟΝΑΣ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ 3,5 ΔΙΣ…

Οι εκπαιδευτικοί θα δουλεύουν περισσότερες ώρες, νισοκομεία θα συγχωνευθούν, τα κρατικά ΚΤΕΟ θα κλείσουν, οι μισθοί στις ΔΕΚΟ θα μειωθούν κι άλλο…

Αυτά είναι κάποια από τα μνέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για να κλείσει την τρύπα των 3,5 δισ. και να εκτελέσει κατά γράμμα τις εντολές της τρόικας, που δημιουργούν συνθήκες….
ασφυξίας στην αγορά και εξαθλίωση στην κοινωνία.

Η κυβέρνηση «καίγεται» να οριστικοποιήσει τα μέτρα περικόπτοντας δαπάνες απ’ όπου μπορεί και απ’ όπου βρίσκει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα το «Έθνος» η κυβέρνηση προωθεί:

– Αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τους περίπου 150.000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για κίνηση η οποία αποσκοπεί στο να περιοριστούν δραστικά οι προσλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης και να εξοικονομηθούν πόροι. Βασίζεται σε μελέτη του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών θα πρέπει να αυξηθούν κατά τέσσερις με πέντε εβδομαδιαίως.

– Νέες μειώσεις αποδοχών για τους υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ στον δημόσιο τομέα. Με το ενιαίο μισθολόγιο θα κοπούν επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές, που θα περιορίσουν το ύψος των απολαβών των υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας.

– «Λουκέτα» σε δημοτικές επιχειρήσεις, πολιτιστικά κέντρα, μείωση επιχορηγήσεων και περικοπές αποδοχών σε συμβούλους περιλαμβάνει το σχέδιο για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

– Συγχωνεύσεις νοσοκομείων για να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος και ευρεία επέκταση των γενόσημων φαρμάκων στον τομέα της υγείας.

– Κλείσιμο και των 59 ΚΤΕΟ που λειτουργούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.
epikaira.gr – hassapis-peter

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s